BiH

Cvijanović: Neformiranje vlasti na nivou BiH je namjerna blokada

Cvijanović: Neformiranje vlasti na nivou BiH je namjerna blokada
Foto: N.N. | Cvijanović: Neformiranje vlasti na nivou BiH je namjerna blokada

VUKOSAVLJE - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da neformiranje vlasti na nivou BiH predstavlja namjernu blokadu, što je nepotrebna situacija za Republiku Srpsku koja ne želi biti dio ambijenta u kojem se ne može ništa produktivno uraditi.

Cvijanovićeva je rekla da SDA voli stalno da blokira, uslovljava i izmišlja uslove koji nisu uslovi.

"Šta god pokušate uraditi - naiđete na milion barijera, kada god hoćete da riješite neko praktično pitanje - nemate sagovornike, kada god iskažete neku svoju potrebu - histerično Sarajevo napravi prvorazrednu političku problematiku. To je ambijent u kojem je teško funkcionisati", ocijenila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je stabilan sistem u Srpskoj koja ima stabilan budžet i izvršava obaveze prema svojim građanima, a njene institucije znaju šta rade.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše da nema ko da pogleda revizorske preporuke za institucija BiH za 2018. godinu jer nisu formirane institucije u Sarajevu, Cvijanovićeva je rekla da neformiranje vlasti na nivou BiH predstavlja namjernu blokadu jer NATO nije stvarni uslov nego izmišljena tema.

Ona je navela da je mnogim strancima danas jasno da to nisu nikakvi uslovi i stvarna opredjeljenja kada je riječ o NATO-u.

"NATO nije stvarni uslov, već izmišljena priča i tema da bi se moglo dovoljno dugo odugovlačiti sa uspostavljanjem institucija i provođenjem izbornih rezultata. Zadovoljna sam u svemu tome što u Srpskoj vlada apsolutni red, jer imamo uspostavljene institucije i odmah smo sproveli izbornu volju građana", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Srpske formirana još pred kraj prošle godine, da je usvojila budžet i sve ostale strateške dokumente.

"FBiH još nema novu vladu, na nivou Savjeta ministara još nemamo nikakva prava kretanja. Zarobljenici smo raznih situacija, a prvo te da SDA voli stalno da blokira, uslovljava i izmišlja uslove koji nisu uslovi", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je Srpska zarobljenik dok čeka sve njihove izbore i reizbore i određene stvari u njihovim političkim grupacijama, dok sačeka da riješe svoje odnose u FBiH u kojoj uvijek postoji neki nered.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije