BiH

Cvijanović: Nova generacija policije daje dodatnu snagu Srpskoj

Cvijanović: Nova generacija policije daje dodatnu snagu Srpskoj
Foto: Arhiva / Ilustracija | Cvijanović: Nova generacija policije daje dodatnu snagu Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da ulazak nove generacije u sastav Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) obezbjeđuje dodatnu snagu toj instituciji, ali i cijeloj Srpskoj s obzirom na ulogu koju MUP ima u zaštiti ustavnog poretka i života i imovine građana.

Cvijanovićeva je čestitala polaznicima 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije MUP-a Srpske uspješno završenu obuku.

"Zahvaljujem svima na naporu koji su uložili u školovanju i obuci koju su prošli, njihovim roditeljima koji su stajali iza njih i dijelili te napore i onima koji su bili angažovani u njihovom školovanju", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon svečane promocije 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije u Zalužanima kod Banjaluke.

Ona je izrazila zadovoljstvo da se Srpska svake godine može pohvaliti nečim vrijednim u radu MUP-a.

"Zadovoljstvo je što mladi policajaci ulaze u novu, profesionalnu, životnu fazu. Biti policajac ne znači samo imati radno mjesto, nego nositi uniformu sa obilježjima Republike Srpske i u svakom momentu biti svjestan izazova, ali i časti, ponosa i patriotizma. Znam da to osjećaju jer se u suprotnom ne bi opredijelili da se bave ovim pozivom", naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, ono što mladi policijski službenici počinju da rade tokom cijelog njihovog života davaće doprinos jakoj i stabilnoj Republici Srpskoj.

"Svim pripadnicima MUP-a želim uspješan profesionalni rad, mnogo sreće i da uvijek budu spremni da riješe izazove u korist svoje Republike", naglasila je Cvijanovićeva.

Svečana promocija 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije MUP-a Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije