BiH

Cvijanović: Šmitovo ponašanje skandalozno, sramota za sve građane BiH

Cvijanović: Šmitovo ponašanje skandalozno, sramota za sve građane BiH
Foto: Srna/Arhiva | Cvijanović: Šmitovo ponašanje skandalozno, sramota za sve građane BiH

PRNJAVOR - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je ponašanje Kristijana Šmita, visokog predstavnika kojeg Republika Srpska ne priznaje, u Goraždu skandalozno i sramota za one koji su ga postavili, kao i za sve građane u BiH.

Cvijanovićeva je istakla da u BiH nisu neophodni tutori koji sebi daju za pravo nešto što niko normalan sebi ne bi dozvolio, ističući da je bila preneražena i postiđena dok je gledala Šmitov istup.

"Posipati se pepelom danas i reći kako su građani podržali ono što je on rekao, mislim da je to još strašnija stvar. Ko može podržati onako nešto?", rekla je Cvijanovićeva.

Prema riječima Cvijaniovićeve, bila bi totalna propast, ako bi se nekom sviđalo da dođe neki stranac i pokušava da neke stvari objašnjava na onako neprimjeren način.

"U situaciji kada gledate onakve scene, nekoga ko je van kontrole, budete šokirani, preneraženi rječnikom i tim postupkom, a pritom kaže da je isprovociran od novinara. Kada bi nas neko od novinara isprovocirao, onda bi isti taj gospodin i svi oni iza njega, nama držali predavanje kako treba pristojno da se ponašamo", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Prnjavoru.

Cvijanovićeva smatra da je poprilično jadno za BiH da predstavnici političkih stranaka nisu u stanju dogovoriti šta su prioriteti.

"Nikada u životu nisam vidjela nekoga ko se zove diplomatom, da je otišao u tuđu zemlju i da se ponašao na onakav način i govorio onakve stvari", navela je Cvijanovićeva.

Ona je osudila Šmitovo ponašanje.

"Nama treba unutrašnji dijalog u BiH, da sjedimo kao ozbiljni ljudi. Nas građani biraju, ne biraju nikakvog Šmita i mi smo ti koji treba da utvrđujemo prioritete i ako se mi ponašamo tako ili na loš način onda to građani sankcionišu na izborima", ocijenila je predsjednik Republike Srpske.

Podjsećamo, Šmit je juče u Goraždu odgovarajući na pitanje novinara o izmjenama izbornog zakona BiH počeo da galami, govoreći da mu je dosta političkih igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije