BiH

Cvijanović: Srpska i Merilend opredijeljeni za proširenje saradnje

Cvijanović: Srpska i Merilend opredijeljeni za proširenje saradnje
Foto: N.N. | Cvijanović: Srpska i Merilend opredijeljeni za proširenje saradnje

ANAPOLIS - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i zvaničnici američke savezne države Merilend ocijenili su da postoji mogućnost i zajednički interes da saradnja Srpske i Merilenda bude podignuta na viši nivo, posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite životne sredine.

Cvijanovićeva se sa državnim sekretarom Merilenda Džonom Vobensmitom i predsjednicom Doma delegata ove savezne američke države Adrian Džons saglasila da je uspješna dosadašnja saradnja Srpske i Merilenda u oblasti zdravstva, koja je zasnovana na protokolu koji su potpisali Univerzitetska bolnica Džon Hopkins i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Cvijanovićeva je istakla i da je BiH decentralizovana zemlja, te da je saradnja različitih nivoa vlasti i legitimno predstavljanje sva tri konstitutivna naroda na zajedničkom nivou pretpostavka za njeno funkcionisanje i političku stabilnost, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Srpske.

Vobensmit je upoznao Cvijanovićevu o istoriji i tradiciji Merilenda, kao i o upravljanju i načinu odlučivanja u ovoj američkoj saveznoj državi.

Cvijanovićeva se nalazi u višednevnoj posjeti SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije