BiH

Cvijanović: Srpska prikazuje realno stanje

Cvijanović: Srpska prikazuje realno stanje
Foto: N.N. | Cvijanović: Srpska prikazuje realno stanje

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Srpska u izvještajima Savjetu bezbjednosti UN predstavlja realno stanje u BiH, dok visoki predstavnik šalje političke pamflete koji tendenciozno prikazuju prilike u zemlji.

Ona je navela da je u tipskim izvještajima OHR-a Srpska optuživana za određene stvari, dok se, kada postoji jasna krivica Federacije BiH, to ne navodi.

"Naša namjera je da prikažemo situaciju u BiH onakvom kakva jeste. Predstavnik Rusije u Savjetu bezbjednosti UN referiše se na naše stavove i iznosi činjenice u vezi sa situacijom u BiH. Međutim, znamo i da oni koji ignorišu Srpsku čitaju naše izvještaje, o čemu su nas informisali ljudi iz njihovih kabineta, pa je samo stvar vremena kada će htjeti da realno govore o situaciji u BiH iako godinama pokušavaju stvarati lažnu sliku", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da se zbog lažne slike došlo u situaciju da u okviru BiH nema kohezije i da je produbljeno nepovjerenje.

"To je zasluga međunarodne zajednice. Da bi se moglo ići naprijed, domaće institucije moraju imati potpuno vlasništvo nad procesima, bez uplitanja međunarodne zajednice koja se svrstavala na jednu stranu, praveći BiH kakva ne može da bude", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je kabinet predsjednika Republike Srpske uvijek uključen u izradu ovih izvještaja, kao i Vlada Srpske, resorno ministarstvo, ali i konsultanti iz Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije