BiH

Cvijanović: Usaglašen budžet BiH od 950 miliona KM

Cvijanović: Usaglašen budžet BiH od 950 miliona KM
Foto: Ilustracija | Cvijanović: Usaglašen budžet BiH od 950 miliona KM

SARAJEVO - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je na današnjoj sjednici Fiskalnog savjeta BiH usaglašen budžet BiH za narednu godinu i da će on ostati na istom nivou od 950 miliona KM, od čega će 750 biti finansirano iz indirektnih poreza.

Cvijanovićeva je novinarima, nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH u Sarajevu, rekla da je jedna od tema današnje sjednice bio i globalni fiskalni okvir i da će ta sredstva ostati na dosadašnjem nivou, odnosno neće biti povećanja.

"U ovom slučaju treba govoriti o realnim stvarima, principijelno da li su potrebna ta sredstva, odnosno povećanje koje je traženo. Ako želimo da budemo ozbiljni i ako želimo da budemo u aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), a ne moramo ako nećemo, onda treba da pratimo njihova uputstva", dodala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da je iznijela i lični stav da nema ništa protiv toga da se bilo kome povećaju plate, ali da je za tako nešto potrebno obezbijediti saglasnost MMF-a.

Na sjednici je usvojen Globalni fiskalni okvir sa pet glasova za i jednim uzdržan. Srna saznaje da je uzdržan bio predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije