BiH

Cvijanović: Višestruka funkcija kancelarije Predstavništva RS u Sankt Peterburgu

Cvijanović: Višestruka funkcija kancelarije Predstavništva RS u Sankt Peterburgu
Foto: Srna | Cvijanović: Višestruka funkcija kancelarije Predstavništva RS u Sankt Peterburgu

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da kancelarija Predstavništva Srpske u Sankt Peterburgu ima višestruku funkciju - održava političku vezu, saradnju, služi boljem razumijevanju, ali i realizuje privredne projekte.

"To smo mogli da vidimo u prethodnom periodu, a vidjećemo i u narednom", rekla je Cvijanovićeva za RTRS nakon posjete Kancelariji Predstavništva Srpske u Sankt Peterburgu.

Ona je istakla da će ova kancelarija biti u funkciji onog zbog čega je uspostavljena, a to je da se unapređuje saradnja između Srpske i Sankt Peterburga, koja je uspostavljena prije nekoliko godina.

Cvijanovićeva je ocijenila da će ovo predstavništvo dobiti svoju potpunu opravdanost nakon potpisivanja Mape puta za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje između Srpske i Sankt Peterburga 2019-2021. godine.

"Ovde se spajaju zajedno i politička i privredna dimenzija i to nam omogućava da imamo redovnu komunikaciju i da mnogo toga znamo, ali isto tako i da mi kažemo šta su naši stavovi", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su odnosi sa Rusijom u cjelini izuzetno dobri i da niz godina postoji dobra saradnja i dobro razumjevanje.

Cvijanovićeva je istakla da je ponosna na čitav niz izvještaja Republike Srpske koji se prezentuju u Savjetu bezbjednosti UN, gdje se saopštava ono što jeste realnost u okviru BiH.

"I ta dimenzija saradnje postoji, ali ja sam zadovoljna zbog funkcionalnosti Predstavništva, aktivizma koji ovdje postoji i čvrste veze sa institucijama Srpske, koja mora postojati jer su predstavništva instrument Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala da predstavništva u Moskvi i u Sankt Peterburgu pokazuju interes i opredjeljenje Srpske da bude prisutna tamo gdje je dobrodošla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije