BiH

Pratite nas na Google news

Cvijanović i Kuper: Razvijati dobre odnose između Republike Srpske i SAD

Cvijanović i Kuper: Razvijati dobre odnose između Republike Srpske i SAD
Foto: Srna | Cvijanović i Kuper: Razvijati dobre odnose između Republike Srpske i SAD
Srna

VAŠINGTON - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i zamjenik pomoćnika državnog sekretara za odbranu, zaduženim za Rusiju, Ukrajinu, Evroaziju i zapadni Balkan Lora Kuper konstatovale su danas na sastanku u Vašingtonu da je potrebno razvijati dobre odnose između institucija Republike Srpske i SAD.

Cvijanovićeva i Kuperova konstatovale su da je potrebno provoditi zajedničke aktivnosti u cilju jačanja kapaciteta za borbu protiv terorizma, sprečavanja ilegalnih migracija i odlazaka državljana BiH na strana ratišta, kao i postizanja većeg nivoa bezbjednosti u Srpskoj i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Predsjednik Republike Srpske istakla je da cijeni dosadašnju saradnju sa SAD u oblasti bezbjednosti, te izrazila uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Cvijanovićeva je ponovila da je Republika Srpska u potpunosti posvećena očuvanju mira i stabilnosti, te naglasila da suočavanje sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima zahtijeva intenzivnu saradnju nadležnih agencija na svim nivoima vlasti u BiH, kao i njihovu koordinaciju sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

U saopštenju se navodi da je na sastanku razgovarano o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o važnim regionalnim pitanjima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije