BiH

Cvijanović i Kuper: Razvijati dobre odnose između Republike Srpske i SAD

Cvijanović i Kuper: Razvijati dobre odnose između Republike Srpske i SAD
Foto: Srna | Cvijanović i Kuper: Razvijati dobre odnose između Republike Srpske i SAD
Srna

VAŠINGTON - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i zamjenik pomoćnika državnog sekretara za odbranu, zaduženim za Rusiju, Ukrajinu, Evroaziju i zapadni Balkan Lora Kuper konstatovale su danas na sastanku u Vašingtonu da je potrebno razvijati dobre odnose između institucija Republike Srpske i SAD.

Cvijanovićeva i Kuperova konstatovale su da je potrebno provoditi zajedničke aktivnosti u cilju jačanja kapaciteta za borbu protiv terorizma, sprečavanja ilegalnih migracija i odlazaka državljana BiH na strana ratišta, kao i postizanja većeg nivoa bezbjednosti u Srpskoj i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Predsjednik Republike Srpske istakla je da cijeni dosadašnju saradnju sa SAD u oblasti bezbjednosti, te izrazila uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Cvijanovićeva je ponovila da je Republika Srpska u potpunosti posvećena očuvanju mira i stabilnosti, te naglasila da suočavanje sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima zahtijeva intenzivnu saradnju nadležnih agencija na svim nivoima vlasti u BiH, kao i njihovu koordinaciju sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

U saopštenju se navodi da je na sastanku razgovarano o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o važnim regionalnim pitanjima.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

ugrozeni

Drage gospdje, vi sa vasom profesijom morale bi da znate da su SAD najveci izvor zla. SAD prouzrokovale su rat u BiH. Aija Izetbegovic bijo je saglasan da ostane u sastavu, kao republika, sa Srbijom. Posle te saglasnosti Haris Silajdzic morao je pod hitno da leti u SAD-e. Tamo su ga naucili, da u BiH-i po kvadratnom metru, ima vise vojske nego igdje u svijetu. Alija je morao da promijeni misljenje i naredi da vojska srbije napusti BiH-u. Kratko posle toga u Sarajevu je poceo rat uz podrzku SAD-a. SAD-e su bombardovale BiH-u, tacnije narod BiH-e. Postovane gospodje, Vi sa vasom profesiom morale bi da znate da SAD se ne bore protiv terorizma, nego one ga gaje, podrzavaju i koriste za ostvarivanje svojih ziljeva. Jasan primjer je na Kosovu. SAD-e razorile su Srbiju i vratile njenu civilizaciju i razvoj unazad za 50 i vise godina. Zatrovali su zemlju, vodu, vazduh, pobile velik broj neduznog stanovnistva i jos mnogo drugog zla pricinile su. Kosovo sluzilo je i sluzi SAD-a kao odskocna daska za ostvarivanje svoji ciljeva i u drugim drzavama. Napad na Irak, Avganistan, Egipat, Siriju sve je vrseno sa Kosova a Kosovari prinudjeni su kao njihovi vojnici. Teroristi u Iraku bili su Kurdi, podrzavale su ih SAD-e i unistile citavu drzavu do temelja. U Avganistanu Talibani, u Siriji Islsmska drzava a u stvarnosti to je americka vojska. SAD-e nezele mir u svijetu. Njima je potreban nemir, da jednj strani prodaju svoje oruzje, koje donosi milijarde dolara. Ako ste Vi za saradnju sa SAD-a, vi ste protiv mira i slobode naroda. Vi nezastupate svoj narod za njegovu dobrobit, nego radite protiv njega i na njegovu stetu. Svaka saradnja sa SAD-a je korak nazad za narod koji Vi zastupate. Neodgovorno je birarati nekoga za predsjednika drzave, koji nije u stanju, naosnovu zdravog ljudkog razuma, da sam donosi odluku skim treba da saradjuje a sa kim ne. U Vasem slucaju; to Vam je isto kao kad bi zec pitao lisicu gdje da se sakrije. Preporucio bi Vam da promijenite profesiju, sadite paprike i prodajite na pijaci. To vam je posten posao a ako vam ih SAD-e otkupe po realnoj cijeni, naravno da je saradnja ispravna.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije