BiH

Cvijanović i Zalter: Neophodno bez odlaganja formirati vlast

Cvijanović i Zalter: Neophodno bez odlaganja formirati vlast
Foto: N.N. | Cvijanović i Zalter: Neophodno bez odlaganja formirati vlast

Predsjednik Reublike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH Johan Zalter konstatovali su danas, na sastanku u Banjaluci, da je neophodno bez odlaganja formirati Savjet ministar BiH i vlast na nivou FBiH, kako bi se efikasno sprovele reforme i napravio napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Cvijanovićeva je upoznala sagovornika sa političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i BiH, kao i sa trenutnom stagnacijom u procesu evropskih integracija, koja je uzrokovana činjenicom da ni godinu dana nakon održanih izbora nije konstituisana vlast na svim nivoima u BiH.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanovićeva je izrazila čvrstu opredijeljenost institucija Srpske ka evropskim integracijama, te naglasila da se ovaj proces mora nastaviti u skladu sa principima i pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije, kao i sa punim uvažavanjem ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Predsjednik Republike Srpske poželjela je dobrodošlicu i uspješan boravak u BiH novom šefu Delegacije EU, te izrazila nadu da će dosadašnja dobra saradnja institucija Srpske i Delegacije Evropske unije u BiH biti nastavljena i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije