BiH

Cvijanović nakon sastanka sa veteranima: Zaštititi sve koji su stvarali Srpsku

Cvijanović nakon sastanka sa veteranima: Zaštititi sve koji su stvarali Srpsku
Foto: Ustupljena fotografija | Cvijanović nakon sastanka sa veteranima: Zaštititi sve koji su učestvovali u stvaranju Srpske

BANJALUKA - Zaštita prava svih kategorija stanovništva koje su učestvovale u stvaranju Republike Srpske ostaje trajna obaveza institucija vlasti, poručeno je iz kabineta predsjednika Srpske Željke Cvijanović nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

"U prilog tome govore i četiri realizovana, te dva u fazi realizacije, zaključka Narodne skupštine Republike Srpske donesena na Posebnoj tematskoj sjednici, održanoj 9. marta 2022. godine, na kojoj je razmatrano stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite sa osvrtom na izmjene i dopune Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Cvijanovićeva je istakla opredijeljenost Srpske da se pruži podrška radu svih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

"Podržavamo inicijativu Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske da svoj doprinos u poboljšanju statusa demobilisanih boraca, porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, daju kroz aktivno učešće u Radnoj grupi koja, zajedno sa Vladom Republike Srpske ima zadatak da analizira prijedloge boračkih organizacija, saveza i udruženja i predloži riješenja za poboljšanje statusa boračkih kategorija", stoji u saopštenju.

Sagovornici su zajednički ocijenili da je kroz partnerstvo i dijalog potrebno raditi na rješavanju svih pitanja koja su od značaja za predstavnike organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i unapređenju njihovog sveukupnog položaja u društvu.

"Razgovarano je o ekonomskom, socijalnom i zdravstvenom položaju demobilisanih boraca, te porodica poginulih i ratnih vojnih invalida", navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, Cvijanovićeva je danas razgovarala sa predstavnicima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata RS uoči protesta koji se održava u parku "Mladen Stojanović". Sastanku je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Duško Milunović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije