BiH

Cvijanović u Pentagonu: Srpska odlučno brani Dejton i ustavne nadležnosti

Cvijanović u Pentagonu: Srpska odlučno brani Dejton i ustavne nadležnosti
Foto: Print Screen/Instagram/zeljka.cvijanovic | Cvijanović u Pentagonu: Srpska odlučno brani Dejton i ustavne nadležnosti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je, tokom današnjeg razgovora u Pentagonu sa zamjenikom pomoćnika sekretara za odbranu SAD Lorom Kuper, da je Srpska odlučna da brani Dejtonski sporazum i u potpunosti štiti svoje ustavne nadležnosti.

Tokom susreta je razgovarano o aktuelnim političkim i bezbjednosnim temama u Srpskoj i BiH, te bezbjednosnim izazovima sa kojima se susreću zemlje regiona, a Cvijanovićeva je tom prilikom naglasila čvrstu opredijeljenost institucija Srpske očuvanju mira i stabilnosti.

Cvijanovićeva je istakla da cijeni dosadašnju saradnju sa SAD u oblasti bezbjednosti, izrazivši uvjerenje da će ona biti nastavljena, što su sagovornice i potvrdile, te zaključile da postoji prostor za civilno-vojnu saradnju, naročito u oblastima civilne zaštite i sajber bezbjednosti, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Srpske naglasila je da institucije Republike Srpske očekuju izbalansiran pristup svih međunarodnih faktora kada je u pitanju BiH i izrazila zabrinutost zbog tendencije da se privatizuju zajedničke institucije i funkcije u njima, i to od jedne političke stranke i jednog konstitutivnog naroda, a na štetu druga dva konstitutivna naroda.

Cvijanovićeva je upoznala Kuperovu o tome da je Republika Srpska opredijeljena za saradnju sa svima, u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim rješenjima i u skladu sa iskazanom voljom i opredijeljenjem njenih građana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije