BiH

Cvijanovićeva i Novalić sa Džonsonom o Reformskoj agendi

Cvijanovićeva i Novalić sa Džonsonom o Reformskoj agendi
Cvijanovićeva i Novalić sa Džonsonom o Reformskoj agendi

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja se u Sarajevu sastala sa britanskim šefom diplomatije Borisom Džonsonom, sa žaljenjem je konstatovala da su glasanjem u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o Zakonu o akcizama dovedeni u pitanje Reformska agenda i za nju vezan aranžman sa MMF-om.

Cvijanovićeva je upoznala ministra Džonsona da je Srpska ispunila sve obaveze koje je preuzela u okviru Reformske agende i obavijestila ga o ekonomskim reformama koje je Vlada Srpske sprovela u posljednjem periodu, te dinamici realizacije mjera koje su definisane Reformskom agendom za BiH. 

Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić, razgovarano je o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću. 

Na sastanku je bilo riječi i o setu mjera koje Vlada Republike Srpske sprovodi u cilju suzbijanja sive ekonomije, regulativi u oblasti fiskalne politike, te ključnim programima koji se realizuju u pravcu stvaranja uslova za unapređenje poslovnog ambijenta i stimulisanja razvoja privatnog preduzetništva.

U razgovoru sa ministrom inostranih poslova Velike Britanije naglašena je dobra saradnja vlada Republike Srpske i FBiH na ujednačavanju zakona i donošenju sličnih rješenja u ekonomskoj oblasti. 

Cvijanovićeva je ponovila da entitetske vlade treba da budu motor kretanja u BiH kao nosioci razvoja, obaveza i ustavnih ovlaštenja i svih pitanja relevatnih za život građana. 

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim bezbjednosnim temama sa osvrtom na terorizam kao prijetnju na globalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije