BiH

Cvijanovićeva komentarisala novi paket američkih sankcija

Cvijanovićeva komentarisala novi paket američkih sankcija
Foto: Fena/ | Cvijanovićeva o sankcijama: Cilj da rukovodstvo RS prihvati antidejtonsku BiH

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je novi paket američkih sankcija pravnim licima iz Republike Srpske nastavak pritiska, koji sve više liči na lični obračun, a ne na neki produktivni politički pristup, jer poenta ovih sankcija nije u zaštiti BiH.

Na pitanje Srne da prokomentariše uvođenje američkih sankcija pravnim licima u Srpskoj, Cvijanović je odgovorila da je očito da su priče o evropskoj budućnosti floskule, a da je suština pritisaka kojima je izložena Republika Srpska namjera da se njeno rukovodstvo natjera da prihvati unitarnu i antidejtonsku BiH.

"Tako nešto nije moguće prihvatiti, jer bi to značilo da sudbinu našeg naroda prepuštamo u ruke onih koji nam javno, sa neskrivenom mržnjom i puškom u ruci, prijete etničkim čišćenjem iz BiH", poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da to što se ratnohuškači ohrabruju, a kažnjavaju oni koji pozivaju na mir, svjedoči o stvarnim namjerama onih koji uvode ove sramne sankcije.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

U saopštenju je navedeno da je sankcionisana mreža koju čine sedam subjekata - Infiniti internešnel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije