BiH

Cvijanovićeva odlikovala MUP ordenom zastave Srpske za zlatnim vijencem

Cvijanovićeva odlikovala MUP ordenom zastave Srpske za zlatnim vijencem
Foto: Srna | Cvijanovićeva odlikovala MUP ordenom zastave srpske za zlatnim vijencem

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova ordenom zastave Srpske sa zlatnim vijencem za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju mira, saradnje i bezbjednosti, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za opstanak, razvoj i afirmaciju Republike Srpske.

Odlikovanje MUP-u Srpske Cvijanovićeva je dodijelila povodom obilježavanja Dana policije i 30 godina od osnivanja Ministarstva na svečanoj akademiji, koja je održana u Banskom dvoru u Banjaluci.

Medaljom zasluga za narod za zasluge u izgradnji i razvitku Srpske, kao i doprinos u oblasti bezbjednosti njenih građana i institucija posthumno je odlikovan Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, koji je ubijen 21. marta ove godine.

Medaljom zasluga za narod za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja kao i doprinos stvaranju, odbrani i oslobođenju Srpske posthumno je odlikovan Goran Kablar, pripadnik MUP-a Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač uručio je zlatni znak Policije Upravi policije i načelniku Daliboru Ivaniću, Upravi kriminalističke policije i načelniku Darku Kovrliji, Žandarmeriji i komandantu Dragoslavu Banoviću, zatim Goranu Balabanu komandantu Specijalne antiterorističke jedinice za izuzetan rad, lično zalaganje i doprinos razvoju MUP-a u periodu od novembra 1992. godine do danas, te Draganu Gaćeši prvom direktoru Policije Srpske, koji je čitav radni vijek proveo u organima MUP-a Srpske.

Lukač je zlatni znak Policije uručio i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i resornom ministru Aleksandru Vulinu, za izuzetnu operativnu i stratešku saradnju dva ministarstva koja je rezultirala brojnim zajedničkim operativnim akcijama u borbi protiv savremenih bezbjednosnih rizika i prijetnji.

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević uručio je srebrni znak Policije Upravi za pravne i kadrovske poslove i načelniku Srđanu Obradoviću, Upravi za materijalno - finansijske i imovinske poslove i načelniku Branki Savić, te Upravi za policijsku obuku i načelniku Miletu Šikmanu.

Centralna svečanost obilježavanja 4. aprila - Dana policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke, uz prisustvo najviših zvaničnika Srpske.

U okviru svečanosti služen je parastos i položeni vijenci kod Centralnog spomenika poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a Republike Srpske u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije