BiH

Cvijanovićeva sa Milićevićem: Jačati veze sa Vojvodinom

Cvijanovićeva sa Milićevićem: Jačati veze sa Vojvodinom
Foto: Srna | Cvijanovićeva sa Milićevićem: Jačati veze sa Vojvodinom

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednik Vlade Vojvodine Đorđe Milićević ocijenili su danas u Banjaluci da je institucionalna saradnja na veoma visokom nivou, ali da ima još dosta prostora za njeno unapređenje.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Republike Srpske i Autonomne Pokrajine Vojvodina, te konkretnim koracima na daljem jačanju ekonomskih, obrazovnih i kulturnih veza.

Na sastanku Cvijanovićeve i Milićevića, koji je predvodio delegaciju Vlade Vojvodine, bilo je riječi i o aktivnostima Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske", koje danas promoviše prvu generaciju stipendista.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je u Republici Srpskoj zaživjela još jedna fondacija koja je prepoznala značaj ulaganja u obrazovanje i namjeru da baštini vrijednosti rada, štedljivosti i pomaganja onima koji žele da se obrazuju, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Srpskog privrednog društva "Privrednik" iz Novog Sada i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, Cvijanovićeva je izrazila punu podršku radu Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske" i njihovoj humanoj misiji, a prvoj generaciji stipendista poželjela puno uspjeha u školovanju i sticanju novih znanja.

Dobrotvorno udruženje "Privrednik Republike Srpske" osnovano je po uzoru na istoimene, bratske fondove iz Novog Sada i Zagreba, s ciljem pružanja pomoći darovitoj djeci tokom školovanja, kao i prilikom zaposlenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije