BiH

Cvijanovićeva sa ljekarima povodom Dana doktora porodične medicine

Cvijanovićeva sa ljekarima povodom Dana doktora porodične medicine
Foto: N.N. | Cvijanovićeva sa ljekarima povodom Dana doktora porodične medicine

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Svjetskog dana doktora porodične medicine, razgovarala je danas u svom kabinetu sa predstavnicima Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske.

Na prijemu, kojem je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, predsjednica RS čestitala je svim doktorima porodične medicine u Republici Srpskoj ovaj značajan datum, kao i jubilej – 15 godina Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske.

Cvijanović je ovom prilikom istakla važnost i ulogu koju porodična medicina ima u funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite, te izrazila zahvalnost doktorima porodične medicine na velikim naporima, profesionalizmu i istrajnosti  koju  iskazuju u borbi protiv epidemije virusa korona, istovremeno se suočavajući s teškim izazovima.

Predstavnici Udruženja  upoznali su Cvijanovićevu  o statusu Udruženja u regionalnim i međunarodnim zdravstvenim asocijacijama u borbi za promociju i afirmaciju koncepta iz Republike Srpske, njihovoj ulozi u zdravstvenom sektoru u široj društenoj zajednici, te ulozi porodične medicine u vrijeme pandemije i procesu vakcinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije