BiH

Cvijanovićeva sa sentorima Ronom Džonsonom i Džin Šahin

Cvijanovićeva sa sentorima Ronom Džonsonom i Džin Šahin
Foto: Srna/Arhiva | Cvijanovićeva sa sentorima Ronom Džonsonom i Džin Šahin
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Vašingtonu u razgovoru sa senatorima Ronom Džonsonom i Džin Šahin ocijenila da je za prevazilaženje trenutne političke krize i rješavanje otvorenih pitanja koja opterećuju odnose u BiH neophodno razumijevanje i unutrašnji dijalog domaćih političkih aktera, bez uplitanja sa strane.

Tokom sastanka sa senatorima i članovima Komiteta za spoljne poslove, Cvijanovićeva ih je upoznala sa trenutnim političkom izazovima u Republici Srpskoj i BiH, te drugim aktuelnim temama.

Ovom prilikom, Cvijanovićeva je izrazila punu opredijeljenost institucija Srpske za očuvanje mira i stabilnosti, posvećenost dosljednom poštovanju Dejtonskog sporazuma i očuvanju nadležnosti i ustavnog kapaciteta Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

U nastavku radne posjete Sjedinjenim Državama, Cvijanovićeva će se sastati sa kongresmenom Ro Kanom, specijalnim predstavnikom SAD za Balkan Gabrijelom Eskobarom, te predstavnicima civilnog sektora, instituta i privredne zajednice.

"Srpsku i jevrejske organizacije u SAD veže dugogodišnje prijateljstvo"

Cvijanovićeva je  razgovarala je sa predsjednikom Konferencije najvažnijih američkih jevrejskih organizacija Vilijamom Darofom, te istakla da Srpsku i jevrejske organizacije u SAD vežu dugogodišnje prijateljstvo i dobra saradnja.

"Opredijeljeni smo da i ubuduće nastavimo da unapređujemo naše odnose, na temelju međusobnog razumijevanja i snažnih istorijskih veza srpskog i jevrejskog naroda", napisala je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Ona je dodala da je sa Darofom imala prijateljski razgovor.

Predsjednik Republike Srpske boravi u radnoj posjeti SAD i danas je u Vašingtonu razgovarala sa senatorima i članovima Komiteta za spoljne poslove Ronom Džonsonom i Džin Šahin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije