BiH

Cvijanovićeva tužila Lagumdžiju zbog Srebrenice

Cvijanovićeva tužila Lagumdžiju zbog Srebrenice
Foto: N.N. | Cvijanovićeva tužila Lagumdžiju zbog Srebrenice

SARAJEVO – Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH, podnijela je Tužilaštvu BiH, krivičnu prijavu protiv Zlatka Lagumdžije, ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN), potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz kabineta Cvijanovićeve.

Krivična prijava, kako nam je rečeno, podnesena je zbog toga što je Lagumdžija jednostrano i samovoljno, bez saglasnosti i obaveznog ovlašćenja Predsjedništva BiH, poslao pripremni tekst i podnio Rezoluciju o "genocidu" u Srebrenici, Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN), koja bi na dnevnom redu trebalo da se nađe 2. maja,

Na taj način, pojašnjavaju naši izvori iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH, Lagumdžija je prekoračio svoja ovlašćenja i direktno prekršio Ustav BiH, kao i garantovana prava tri konstitutivna naroda u BiH.

Pored toga, Cvijanovićeva je u prijavi pojasnila i da je Lagumdžija 5. aprila ove godine odbio da proslijedi njeno pismo generalnom sekretaru UN-a, koje je bilo upućeno 3. aprila, čime je takođe prekršio ustavni poredak BiH i Krivični zakon BiH, na način da je zloupotrebio svoja ovlašćenja i svoj položaj.

Više detalja o prijavi, pokušali smo saznati i od Tužilaštva BiH, ali nam nisu mogli potvrditi da li je ona podnesena ili ne, te nam je rečeno da ćemo informacije imati nakon što izvrše provjere iz našeg upita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije