BiH

DF: BiH je predala svoj prvi ANP

DF: BiH je predala svoj prvi ANP
Foto: Ilustracija | DF: BiH je predala svoj prvi ANP
N.N.

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine putem Misije Bosne i Hercegovine pri NATO dostavilo je Program reformi, a iz Demokratske fronte tvrde da je u sjedište NATO predat prvi Godišnji nacionalni program (ANP).

"Danas, kada je to javnosti poznato, valja podsjetiti na riječi predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, ali i drugih viđenijih SDP-ovaca da će Mitar Kujundžić šef Misije BiH pri NATO-u blokirati dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa", navode u saopštenju Demokratske fronte.

"U svome neznanju i gluposti Nikšić i SDP-ovci su lamentirali i tvrdili da je Kujundžić Dodikov čovjek koji će dostavljanje dokumenta blokirati. Istina je da je Kujundžić, karijerni diplomata i dugogodišnji uposlenik Ministarstva vanjskih poslova, a ne nekakav Dodikov čovjek", navode.

U ovoj stranci tvrde da kao predstavnik Misije BiH pri NATO nije imao niti namjeru niti mogućnost da ne ispoštuje odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kako su to u svojim nadanjima zamišljali u SDP-u BiH, "a sve ne bi li nekako neupitnu pobjedu Bosne i Hercegovine građanima predstavili kao poraz".

"Na veliku žalost Nikšića i SDP-a, BiH je predala svoj prvi Godišnji nacionalni program, put Bosne i Hercegovine prema NATO-u ovim historijskim činom je deblokiran", poručuje DF.

Kako ocjenjuju, Nermin Nikšić i SDP su se osramotili, i dodaju da je teško vjerovati da će "prestatit da se sramote i nadaju porazima države Bosne i Hercegovine."

(N1)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije