BiH

DNS: Neposredno birati gradonačelnika i odbornike u skupštini grada

DNS: Neposredno birati gradonačelnika i odbornike u skupštini grada
Foto: Srna | DNS: Neposredno birati gradonačelnika i odbornike u skupštini grada

ISTOČNO SARAJEVO - Regionalni odbor DNS-a Sarajevsko-romanijske regije dao je zadatak narodnom poslaniku ove stranke Aleksandru Glavašu da u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokrene inicijativu da se budući odbornici u Skupštini grada i gradonačelnik Istočnog Sarajeva biraju direktno, odnosno neposrednim putem.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras Srni, u pauzi zasjedanja odbora u proširenom sastavu, da će ovu inicijativu pokrenuti i odbornici DNS-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo i skupštinama opština u sastavu grada da se ne dolazi u situaciju da mjesto gradonačelnika bude predmet političke trgovine.

"Smatramo da na čelu Istočnog Sarajeva treba da bude čovjek koji ima povjerenje građana Istočnog Sarajeva", istakao je Nešić.

On smatra da DNS najnovijim stranačkim podjelama nije nimalo oštećen.

"Naše članstvo je stoodstotno ostalo uz stranku i možemo da pričamo samo o odlasku funkcionera. Demokratski savez /Demos/ isključivo je stranka funkcionera", smatra Nešić.

Glavaš, koji je član Regionalnog odbora, smatra da je dosadašnji način izbora gradonačelnika Istočnog Sarajeva i odbornika u Skupštini grada apsolutno neprihvatljiv za građane Sarajevsko-romanijske regije, odnosno da se gradonačelnik bira iz Skupštine grada koju čine odbornici iz šest opština grada.

"Smatramo da o gradonačelniku Istočnog Sarajeva i Skupštini grada treba, prije svega, da odlučuju građani njegovih šest opština", istakao je Glavaš.

Prema njegovim riječima, na sjednici Regionalnog odbnora DNS-a Sarajevsko-romanijske regije doneseni su planovi za djelovanje stranke u narednom periodu, a predviđeno je i formiranje opštinskih odbora na Palama i Sokocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije