BiH

Pratite nas na Google news

DNS Prijedor samostalno izlazi na lokalne izbore

DNS Prijedor samostalno izlazi na lokalne izbore
Foto: Srna | DNS Prijedor samostalno izlazi na lokalne izbore
Srna

PRIJEDOR - Gradski odbor DNS-a u Prijedoru samostalno izlazi na lokalne izbore, poručeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove stranke u Prijedoru.

Predsjednik GO DNS Prijedor Dragutin Rodić istakao je da u ovim trenutku nije moguće da se dogovori zajednički nastup sa SNSD na lokalnim izborima, jer je malo vremena do izbora za vraćanje povjerenja, dodavši da sa ovom strankom na lokalnom nivou imaju nepremostive razlike i da nema nema govora o koaliciji.

"Idemo samostalno i kada je u pitanju kandidat za gradonačelnika, a i odbornička lista. U ovom trenutku nemamo potpisan nikakav koalicioni sporazum ni sa jednom strankom", pojasnio je Rodić.

On je naveo da je do raspada koalicije DNS-a i SNSD-a u Prijedoru došlo u februaru 2019. godine, kada je "SNSD formirao novu skupštinsku većinu i sa njom u Prijedoru djelovao skoro dvije godine".

Rodić je dodao da u DNS-u nisu mogli preći preko toga, jer su, kako tvrdi, mnogo toga učinili da bi se sačuvala koalicija na svim nivoima.

Narodni poslanik Mirko Sovilj rekao je da će se DNS u Narodnoj skupštini držati utvrđene i jasne politike ove stranke i voditi računa da doprinese kvalitetu rada u parlamentu.

Narodni poslanik DNS-a iz Prijedora Duško Ivić rekao je da je smjena Lejle Rešić sa ministarskog mjesta Vladi Srpske bila iznenađenje.

Rešić, član Glavnog odbora i Predsjedništva DNS-a, zahvalila je poslije smjene sa mjesta ministra uprave i lokalne samouprave za podršku i istakla da joj je bila velika čast braniti boje DNS-a, ali biti i lokal patriota.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je predsjednik Regionalnog odbora DNS-a, tvrdi kako DNS nije razvaljivao koalicije, te da se u Prijedoru bavio interesima građana, djelovanjem kroz gradske organe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije