BiH

DPS zbog posjete Milorada Dodika traži smjenu Andrije Mandića

DPS zbog posjete Milorada Dodika traži smjenu Andrije Mandića
Foto: N.N. | DPS zbog posjete Dodika, traži smjenu Andrije Mandića

PODGORICA – Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) odlučilo je da pokrene inicijativu za smjenu Andrije Mandića sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Podgorički portal CdM navodi, a Tanjug prenosi da je to odlučeno na sinoć održanoj sjednici te da je DPS još u januaru najavio da će podnijeti takvu inicijativu, čim procjene da postoji šansa za njenu realizaciju. Kako navode, ta prilika se stvorila nakon što je Mandića u Podgorici posjetio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Inače, DPS je još ranije najavio da će pokrenuti pitanje smjene Mandića zbog isticanja trobojke u svom kabinetu kada je ugostio mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Skupštini, a što je DPS protumačio da Mandić radi za interese druge države.

Tada su DPS i opozicione Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca podnijeli su 15. januara Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Mandića jer je, kako su naveli, suprotno Zakonu o državnim simbolima u službenim prostorijama istakao zastavu strane države. Mandić je tada rekao da ne zna otkud tolika mržnja prema trojbojci i dodao da će Poslanički klub Za budućnost Crne Gore u svoje prostorije unijeti trobojku.

“U ovoj Skupštini i u tom kabinetu tri puta duže je stajala trobojka nego današnja zastava Crne Gore. Ne znam otkud tolika mržnja prema trobojci. Ovo su sanduci knjaza i kralja Nikole i knjeginje Milene koji su bili prekriveni upravo ovom zastavom. To je trobojka knjaževine i kraljevine Cene Gore”, rekao je tada Mandić pokazujući fotogracije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije