BiH

Dačić: Podrška kandidaturi Todorovića za gradonačelnika Doboja

Dačić: Podrška kandidaturi Todorovića za gradonačelnika Doboja
Foto: Tanjug/Arhiva | Dačić: Podrška kandidaturi Todorovića za gradonačelnika Doboja

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić dao je punu podršku kandidaturi Srđana Todorovića iz Socijalističke partije (SP) za gradonačelnika na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju.

Dačić je rekao da se ne želi miješati u unutrašnja politička pitanja, ali da lično želi da Todorović bude novi dobojski gradonačelnik, saopšteno je iz SP-a.

"Imajući u vidu da se u Doboju u nedjelju održavaju ponovljeni izbori za gradonačelnika i za lokalnu skupštinu, u ime SPS-a dajem punu podršku Todoroviću sa željom da pobijedi i da SP napravi izuzetan rezultat", izjavio je Dačić u Beogradu, gdje je razgovarao s Todorovićem, koji je zamjenik šefa poslaničkog Kluba SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik te partije.

Dačić, koji je i predsjednik Narodne skupštine Srbije, naveo je da SPS podržava sve aktivnosti SP-a u Srpskoj i istakao da je socijalistička opcija veoma značajna za jačanje odnosa i budućnost Srbije i Srpske.

"SPS je garancija da će Srbija, shodno funkcijama koje mi ovdje obavljamo, čvrsto stajati iza Republike Srpske na osnovu Dejtonskog sporazuma braneći istorijska prava srpskog naroda", istakao je Dačić.

Todorović je zahvalio Dačiću za podršku, ističući da su za političku stabilnost i razvoj ekonomije od izuzetnog značaja jedinstvo i povjerenje, kakvo se može vidjeti samo između dvije sestrinske socijalističke partije.

"Dobojlijama je bilo daleko bolje u vrijeme socijalizma. Mi ne možemo danas vratiti taj sistem, ali možemo prave društvene vrijednosti i život dostojan čovjeka, investitore, otvoriti nova radna mjesta i obezbijediti da svako živi od svog rada", kaže Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije