BiH

Dačić pozvao Turković u Srbiju

Dačić pozvao Turković u Srbiju
Foto: Anadolija/Tanjug | Dačić pozvao Turković u Srbiju

SARAJEVO - Zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministrica inostranih poslova BiH Bisera Turković razgovarala u petak telefonom s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem,

Sagovornici su, između ostalog, razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u izazovnom periodu post korona krize, otvaranju konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, pojedinim otvorenim bilateralnim temama za čije rješavanje su zainteresovane kako Bosna i Hercegovina tako i Republika Srbija, te zaključili da bi se u tom cilju odnosi BiH i Srbije trebali intenzivirati u narednom periodu.

U tom pogledu, Dačić je istakao, da usljed predstojećih izbora u Republici Srbiji zakazanih za 21. juni 2020. godine, on nije sada u prilici da posjeti BiH, ali je uputio poziv ministrici Turković za posjetu Republici Srbiji.

Ministri su takođe bili saglasni o neophodnosti daljnjeg jačanja i produbljivanja regionalne saradnje u svim oblastima kao i rješavanja svih otvorenih pitanja između dvije susjedne zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije