BiH

Darko Mladić: General i dalje lošeg stanja, jedva govori

Darko Mladić: General i dalje lošeg stanja, jedva govori
Foto: Arhiva | Darko Mladić: General i dalje lošeg stanja, jedva govori

BEOGFRAD - Srpski general Ratko Mladić, koji se nalazi u haškom pritvoru, i dalje je lošeg zdravstvenog stanja, jedva govori, a u međuvremenu je imao i dodatne probleme sa aritmijama opasnim po život, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

"Razgovarali smo sa njim u utorak i četvrtak, jedva govori, dosta je slab. Borimo se da mu ne bude gore", rekao je Darko.

Prema njegovim riječima, nakon nedavne posjete ljekara iz Banjaluke, generalu Mladiću je nešto bolja terapija, alu je u međuvremenu imao dodatne probleme sa aritmijama koje su opasne po život, pa je dobio neku novu terapiju, ali ne zna se koju.

"Vidi se da je sve lošije i lošije... Jedva može dve rečnice da sastavi, jedva može da govori kako treba... Nije baš da ne može da komunicira, ali ne može ni da priča. Teško mu je da govori, ali govori", ispričao je Darko.

On je naveo da se general i vrlo otežano sam kreće, a kada ga pitaju za hranu uvijek kaže da je nešto jeo, međutim prilikom posjeta primijete da je to dosta slabo.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora. Generala Mladića, koji je operisan 8. januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu pejsmejker, u februaru je pregledao i tim ljekara iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije