BiH

Pratite nas na Google news

Davidović: Zakon uređuje razvoj široke baze školskog sporta

Davidović: Zakon uređuje razvoj široke baze školskog sporta
Foto: N.N. | Davidović: Zakon uređuje razvoj široke baze školskog sporta
Srna

BANJALUKA - Ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da se Nacrtom zakona o sportu na kvalitetniji način uređuju pojedini segmenti sportskog sistema, a posebno razvoj široke baze školskog i univerzitetskog sporta.

Obrazlažući ovaj nacrt zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Davidovićeva je istakla da se ovim aktom uređuje sistem organizacije sporta i drugih pitanja od značaja za sport u Srpskoj.

Davidovićeva je rekla da je osnovni razlog za donošenje ovog zakona potreba za unapređenjem razvoja sporta i sportskog sistema Republike Srpske.

"Ovim nacrtom zakona u odnosu na važeći Zakon jasnije se uređuju prava i obaveze sportista u okviru sportskih klubova, te uspostavlja jasan i precizan odnos između sportista i klubova za određenu sportsku granu kako bi se otklonile poteškoće u primjeni zakona", istakla je Davidovićeva.

Davidovićeva je rekla da se novim zakonskim rješenjima na kvalitetniji način uređuju pojedini segmenti sportskog sistema, a posebno bolja organizacija i definisanje sportskih saveza, te adekvatna zdravstvena zaštita i preventiva kroz obezbjeđenje minimuma zdravstvenih pregleda za sportiste do 18 godina, sportiste sa invaliditetom i kategorisane sportiste.

Ona je rekla da se ovim zakonskim rješenjem uređuje mogućnost transformacije manjeg broja najvećih i najuglednijih klubova Republike Srpske u sportska privredna društva, stručni rad sa sportistima, posebno sa najmlađima i uvođenje u sistem škola sporta i kontrole nad radom ovih specifičnih sportskih organizacija, licenciranje trenera, stipendranje sportista do navršene 24 godine života, te pravovremena kontrola rada sportskih organizacija kroz rad sportske inspekcije.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je redovna pauza do 17.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije