BiH

Delegacije SDA, SBB-a i DF-a se sastaju u Sarajevu

Delegacije SDA, SBB-a i DF-a se sastaju u Sarajevu
Foto: Arhiva | Delegacije SDA, SBB-a i DF-a se sastaju u Sarajevu

SARAJEVO - U Sarajevu bi danas trebalo da bude održan sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića, SBB-a Fahrudina Radončića i DF-a Željka Komšića i stranačkih delegacija o formiranju novog saziva Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH (FBiH).

Izetbegović je juče pozvao da prije Nove godine bude završeno formiranje Savjeta ministara i poslat program u Brisel, te da je potrebno imenovati bar predsjednika FBiH i njegova dva potpredsjednika i tako otvoriti proces.

On je najavio da će na današnjem sastanku SDA-SBB-DF biti preciziran dogovor ove tri stranke koji će uključivati cijelu vertikalu od Savjeta ministara, Vlade FBiH, kantona, među kojima i Kantona Sarajevo.

Radončić je ranije ove sedmice rekao da će na sastanku sa predsjednicima SDA i DF-a potencirati konkretna programska pitanja i da će tek nakon tog sastanka SBB na stranačkim organima moći da donese odluke o koaliciji sa SDA i eventualnom ulasku SBB-a u vlast.

U Sarajevu je juče održan sastanak delegacija SDA i HDZ-a, a lideri ovih stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović rekli su novinarima da konkretnih dogovora o formiranju vlasti, ali ni o Izbornom zakonu i gradu Mostaru nije bilo, podsjećaju federalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije