BiH

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA
Foto: Nedžad Uglješa | Denis Zvizdić zvanično napustio SDA
N.N.

SARAJEVO - Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, javljalju federalni mediji.

Zvizdić, inače član Kolegija Parlamentarne skupštine BiH i dugogodišnji visokopozicionari kadar SDA, od lokalnih izbora koji su održani u novembru prošle godine javno je iskazivao nezadovoljstvo stanjem u stranci te pozivao na korjenite reforme.

"Već mjesecima, tačnije od lokalnih izbora apelujem i predlažem, ukazujem na neophodnost kvalitativnih, kadrovskih i koncepcijskih promjena na nivou općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA tamo gdje nije ostvaren dobar izborni rezultat ... Zbog toga sam predložio da uđemo u fazu meritokratskih, a ne partitokratskih imenovanja, odnosno osvježivanja, rekonstrukcije općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA", kazao je Zvizdić u posljednjem intervju za Klix.ba.

Tada je naglasio da bez promjena "SDA neće vratiti autoritet u sredinama gdje je izgubila jer se recikliraju isti kadrovi".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije