BiH

Diferencirana stopa PDV-a skinuta sa dnevnog reda

Diferencirana stopa PDV-a skinuta sa dnevnog reda
Foto: Srna | Diferencirana stopa PDV-a skinuta sa dnevnog reda

SARAJEVO - Sa dnevnog reda sjednice Doma naroda Parlamenta BiH skinut je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o PDV-u kojim se predviđa uvođenje diferencirane stope PDV-a.

Osim ovog zakona, sa dnevnog reda skinuti su i izmjene Zakona o javnim nabavkama, Zakona o finansiranju institucija BiH i Zakona o akcizama u BiH, a sve iz razloga što nadležna Komisija za finansije i budžet BiH nije obavila raspravu zbog nedostatka foruma. 

Na samom početku sjednice, i prije usvajanja dnevnog reda, pojedini delegati predlagali su pauzu i održavanje sjednice Komisije, međutim 

"U pozivu smo dobili nacrt dnevnog reda sa tačkama koje bi imale ozbiljan efekat na život građana. Tih tačaka sada nema u prijedlogu koji je donio Kolegij i bilo bi korektno da je tročlani kolegijum obrazložio zbog čega je to skinuto. Nezvanično smo dobili informaciju da je razlog tome neodržavanje pojedinih komisija, a ako je to tačno i zbog važnosti teme apelujem da se napravi pauza, da se završi posao na Komisiji i da se tačke vrate na dnevni red", rekao je Mladen Bosić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH.

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, rekao je da su tačke morale biti skinute sa dnevnog reda jer nisu obrađene u Komisijama.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije