BiH

Đajić se stavlja na raspolaganje borcima: "Moja osjećanja su snažna"

Đajić se stavlja na raspolaganje borcima: "Moja osjećanja su snažna"
Foto: RTRS/Arhiva | Đajić se stavlja na raspolaganje borcima: "Moja osjećanja su snažna"

BANJALUKA - Vlado Đajić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, na vanrednoj sjednici poručio je da kao borac koji je duže od četiri godine proveo na ratištu ima pravo da komentariše i da se bori za prava boraca RS.

"Govorim vam kao poslanik, ali i bivši borac koji je učestvovao u spasavanju mnogih života, ali vidio i strašne prizore. Moja su osjećanja ovdje snažna. Mnogi su naši prijatelji i saborci poginuli, a mnogi ranjeni. Njihovi životi utkani su u RS. Biti borac RS je pitanje časti i ponosa, pitanje dostojanstva.“, rekao je Đajić.

Đajić je poručio da razumije borce i njihove zahtjeve jer iz razgovora s njima zaključio je da je njihov prijedlog oko ravnopravnije podjela sredstava razuman, te da se stavlja na raspolaganje kako bi se napravio bolji i pravedniji Pravilnik o njihovim pravima. Dodao je da je Srpska mjesto koje je odraz slobode, istine i pravde i ideal zbog kojeg se odlazilo u rat, te da su za nju zaslužni borci i da zna da oni ne žele srušiti platni sistem Srpske.

"U rovu gdje sa saborcima dijelite dobro i zlo ne postoje patrije, a ni podjele, u rovu postoji čast i dostojanstvo, postoje hrabni i ponosni ljudi, spremni da se žtrvuju u ime naroda i države koju vole, a mi borci volimo RS. Ona je naša velika istorijska pobjeda za koju su dali živote naši očevi, braće i sinovi, ali i pobjeda za koju su isto tako borile, kod kuće strahujući i naše majke, supruge, kćerke, sestre i ja im čestitam”, nadovezao se Đajić.

Đajić je rekao da SNSD i koalicioni partneri su i do sada puno toga uradili po pitanju boraca, te da podržavaju svaki racionalan prijedlog kako bi se poboljšao standard boraca.

Pozvao je narodne poslanike na jedinstvo, te da se izdignu iznad ličnih i političkih partija kojim pripadaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije