BiH

Đokić: Dorićeva da se izvini i podnese ostavku

Đokić: Dorićeva da se izvini i podnese ostavku
Foto: N.N. | Đokić: Dorićeva da se izvini i podnese ostavku

BANJALUKA - Petar Đokić, lider Socijalističke partije (SP), izjavio je da bi bilo politički moralno da njegova stranačka koleginica Andrea Dorić podnese ostavku na mjesto u Upravnom odboru APIF- a, nakon njenih izjava koje se tiču imenovanja na tu poziciju, kao i da treba da se izvini građanima Srpske.

"Andrea Dorić je iznijela lične stavove u javnost koji nisu tačni i koji nisu u skladu sa principima, politikama i vrijednostima SP-a. SP i ja lično sam oduvijek bio protiv bilo kakvih političkih zloupotreba položaja i tako će i ostati", rekao je Đokić.

On je još dodao da Andrea Dorić ostaje član SP, ali da treba da se izvini građanima Republike Srpske.

"Andrea Dorić je imenovana na tu poziciju nakon konkursa raspisanog u skladu sa zakonom i svim važećim procedurama. Ispunjavala je uslove. Nije tačno da je podrška partije kojoj pripada bila osnovni i jedini preduslov, kako je ona navela. Te izjave ovim putem kategorički demantujem. Pozivam Andreu Dorić, još jednom, da se zbog svoje nepromišljene i neistinite izjave izvini građanima Republike Srpske i podnese ostavku na svoju poziciju u Upravnom odboru APIF-a", poručio je Đokić.

Povezane vijesti: 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije