BiH

Đokić: Referendum će biti održan, a već sljedećeg dana nastavljamo dalje

Đokić: Referendum će biti održan, a već sljedećeg dana nastavljamo dalje
Đokić: Referendum će biti održan, a već sljedećeg dana nastavljamo dalje

BANJALUKA - Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o apelaciji Republike Srpske za preispitivanje ranije odluke o Danu Republike nije iznenađujuća, a NS RS je ranije donijela odluku o referendumu i on će biti održan 25. septembra.

Ovo je za naš portal rekao predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

"Mi prije nego što odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine bude razmatrana u Vladi i u NS RS želimo da imamo mišljenje građana Republike Srpske, i ono će sigurno biti poznato 25. septembra. Uvjeren sam da građani žele da 9. januar i dalje bude Dan i praznik Republike Srpske", rekao je Đokoić za "Nezavisne".

On je ponovio raniji stav, da Republika Srpska ovim referendumom ne želi da pogoršava odnose u BiH.

"Niti podržavamo, niti razumijemo one koji hoće da dramatizuju ovo pitanje i da ga pretvaraju u problem. Ovo je jedan miran čin građanskog izjašnjavanja, kao prethodno izjašnjavanje, prije nego što se u Parlamentu bude razmatrala odluka Ustavnog suda kroz izmjenu Zakona o praznicima. RS će na ovaj način pokazati svoju demokratsku zrelost. 25. je nedjelja, a već 26. ćemo normalno nastaviti da radimo svako svoj posao", zaključio je Petar Đokić koji je i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije