BiH

Đokić: U toku rješavanje problema u vladajućoj koaliciji

Đokić: U toku rješavanje problema u vladajućoj koaliciji
Foto: Arhiva | Đokić: U toku rješavanje problema u vladajućoj koaliciji

TREBINJE - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da su se u vladajućoj koaliciji javljali određeni problemi i da je u toku rješavanje nekih od njih, izrazivši nadu da se neće desiti neke nove odluke slične onima koje je donio DNS.

Đokić kaže da se treba obratiti pažnja na funkcionisanje i odnose u koaliciji, navodeći da je svako od koalicionih partnera u tome dobrovoljno i svako može da izađe kad god to poželi ili osjeti da treba.

On je naglasio da svako treba da ima i odgovornost ne samo za sebe, nego i za ukupnu politiku koja je dio koalicione saradnje.

"Socijalistička partija je imala uvijek na visokom nivou odgovornost prema toj zajedničkoj koalicionoj politici. Željeli smo da se nikad ne desi neki problem, ali su se desili, ne našom voljom niti aktivnostima SP-a, nego nekim drugim uticajima", rekao je Đokić novinarima u Trebinju.

On smatra da sada, tokom predizborne kampanje, nije vrijeme za te aktivnosti.

"Nije vrijeme da građane pokušamo animirati na takvim nekim potezima, nego da što kvalitetnije predstavimo šta to pojedinačno kao partije mislimo da možemo da uradimo za svaku lokalnu zajednicu u Republici Srpskoj i za Srpsku", rekao je Đokić.

On vjeruje da je to daleko odgovorniji odnos svake političke stranke koja izlazi na izbore i učestvuje u ovoj kampanji, nego da se nekim drugim metodama pokuša dobiti neku vrstu podrške u javnosti.

"Priču o koalicionoj saradnji ostavio bih za period kada izbori prođu, ali se svakako i u ovom periodu mora na tome raditi, jer je koalicija skup različitih političkih stranaka koje sa sobom imaju različite vrste interesa i potreba i taj odnos treba njegovati", rekao je Đokić.

On je napomenuo da to nije zadan odnos, koji je nastao nečijom naredbom ili stavom, nego je dio zajedničkog slobodnog udruživanja onih koji mogu da se udruže oko zajedničkih ideja, jer imaju slične programske vrijednosti.

"Socijalistička partija je kao najdugotrajnija partija u okviru koalicije, uvijek bila svjesna da nikad ne treba biti sama u realizaciji nekih politika i da nikad ne može nijedan sam pojedinac učiniti nešto, nego to možemo učiniti ako smo okupljeni zajedno, kada nas je više u stroju za neku zajedničku opštu stvar", rekao je Đokić.

On je dodao da je to bio razlog zbog koga je ova partija stupila u koaliciju, ističući da nikada nisu bili ljubomorni na koalicione partnere, već su se radovali njihovim uspjesima.

"Shvatili smo da je to jedini pravi doprinos, kako možemo pomoći razvoju i boljem životu Republike Srpske", zaključio je Đokić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije