BiH

Đokić: Uvesti solidarnu taksu

Đokić: Uvesti solidarnu taksu
Đokić: Uvesti solidarnu taksu

ŠEKOVIĆI - Socijalistička partija predlaže da se od naredne godine uvede solidarna taksa, koja će učvrstiti penzijski sistem i obezbijediti više prihoda za isplate na sadašnjem nivou i rast u narednom peridu, rekao je večeras lider socijalista Petar Đokić.

Đokić je na predizbornom skupu u Šekovićima rekao da je neophodno da se pronađu novi izvori podrške socijalnom sektoru, prije svega penzijskom sistemu.

"Postojeći sistem se ne može finansirati samo iz tekućih doprinosa i doznaka iz budžeta. To je nedovoljno, jer se broj penzionera svake godine povećava. Socijalisti zato i predlažu uvođenje solidarne takse", rekao je Đokić.

On je istakao da socijalisti vode dosljednu politiku, koja je sadržana u ideji ekonomskog razvoja i napretka Republike Srpske.

"Smatramo da je u Republici Srpskoj potrebno dalje reformisanje društva, nastavljanje politike reformi na način da usmjerimo energiju na oblasti u kojima možemo brže razvijati ekonomiju, prije svega u oblasti energetike izgradnjom novih kapaciteta i bolje upravljanje postojećim", rekao je Đokić.

On je dodao da se Socijalistička partija zalaže za razvoj agrara, koji u budućnosti treba da bude sektor u kojem se može zaposliti mnogo ljudi.

Đokić je rekao da je Socijalistička partija još 1996. godine izašla na izbore sa sloganom "Živjeti normalno", pozivajući glasače da podrže one stranke koje im nude ekonomski program i radna mjesta.

"Neki su se 18 godina poslije sjetili da treba živjeti normalno i okrenuti se onim temama i pitanjima od kojih se živi", rekao je Đokić.

Na skupu se predstavljeni kandidati stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije