BiH

Đokić o Bužimu: Nevjerovatno da nema reagovanja iz Sarajeva

Đokić o Bužimu: Nevjerovatno da nema reagovanja iz Sarajeva
Foto: Srna | Đokić o Bužimu: Nevjerovatno da nema reagovanja iz Sarajeva

BIJELJINA - Nevjerovatno je da još nema zvaničnih reagovanja političkog Sarajeva na posljednje provokacije iz Bužima, jer bi trebalo da ih osudi svaki razuman čovjek, rekao je danas u Bijeljini ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

On je naveo da bi trebalo osuditi takav govor mržnje, izliv vrlo brutalnog nacionalizma koji izvire iz glava ljudi koji žive na tom području BiH.

"Te prijetnje nas ne mogu uplašiti. Mi se toga uopšte ne plašimo, ni vjerskih poziva koji se upućuju sa namjerom da budu prijetnja Srbima koji žive u zapadnim dijelovima BiH. To je za svaku osudu i to treba da osudi svaki razuman čovjek", rekao je novinarima Đokić.

On je istakao da je ovo prilika da se vidi da li će to osuditi Bošnjaci iz Federacije BiH (FBiH) koji inače koriste svaku priliku da osuđuju Republiku Srpsku za bilo šta.

"Smatram da je taj govor mržnje djelo koje treba da bude sankcionisano u skladu sa propisima BiH i FBiH", naveo je on.

U Bužimu je juče došlo do novih okupljanja uniformisanih lica sa zelenim beretkama, pod ratnim zastavama Armije RBiH i uz pokliče "Alahu ekber!", a vidljivo je bilo i prisustvo djece.

Snimci i fotografije objavljeni su na Facebook stranici Udruženja "Nanićevi Bužimljani" ispod kojih u komentarima dobijaju veliku podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije