BiH

Đokić o zabrani ulaska Koviću u BiH: Udarac na intelektualce najniži oblik represije

Đokić o zabrani ulaska Koviću u BiH: Udarac na intelektualce najniži oblik represije
Foto: Arhiva/Ilustracija | Đokić o zabrani ulaska Koviću u BiH: Udarac na intelektualce najniži oblik represije

BANJALUKA - Zabrana ulaska u BiH profesoru istorije Milošu Koviću odraz je nemoći i odsustva zdravog razuma, a udarac na intelektualce je najniži oblik represije, smatra lider Socijalističke partije Petar Đokić. BANJALUKA - Zabrana ulaska u BiH profesoru istorije Milošu Koviću odraz je nemoći i odsustva zdravog razuma, a udarac na intelektualce je najniži oblik represije, smatra lider Socijalističke partije Petar Đokić.

"Profesor Ković je intelektualac, patriota i, prije svega, neko ko razumno i trezveno rezonuje istorijske činjenice. To što pojedinci u Sarajevu iskorišćavaju pozicije na kojima se nalaze u institucijama BiH da bi jednog profesora predstavili kao rušioca ustavnog poretka, u najmanju ruku je sramotno", istakao je Đokić.

On smatra da su stvarna prijetnja poretku i dobrim odnosima unutar državne zajednice ustvari oni koji donose nerazumne odluke i nečiju slobodu mišljenja i izražavanja tretiraju kao nekakvo krivično djelo.

"Niko ne preuzima odgovornost za ovu besmislenu odluku. To je znak da je donesena ishitreno i bez pravnog utemeljenja. To je neprihvatljivo", zaključio je Đokić, saopšteno je iz te stranke.

Granična policija BiH, na graničnom prelazu Vardište, zabranila je juče ulazak u BiH profesoru Milošu Koviću uz obrazloženje da "predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije