BiH

Đorđević: Odluka Vlade Srbije bitna zbog veza sa RS

Đorđević: Odluka Vlade Srbije bitna zbog veza sa RS
Foto: Printscreen RTRS | Đorđević: Odluka Vlade Srbije bitna zbog veza sa RS

SARAJEVO - Postepeno ublažavanje mjera je vrlo značajno za građane i ekonomiju u Republici Srbiji i Vlada Srbije o tome vodi računa, izjavio je ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević gostujući u Dnevniku plus.

"Poseban aspekt je odnos sa Republikom Srpskom, i sa našim državljanima koji dolaze u Srpsku i državljanima BiH i Srpske koji dolaze u Srbiju. U tom smislu mislim da će odluka o tome da za ulazak u Srbiju, i za domaće i za strane državljane, nisu potrebni PCR test na virus korona ili dozvola komisije, kao ni samoizolacija od 14 dana, biti jako bitna zbog tih veza koje postoje",  izjavio je Đorđević za RTRS.

Kada je riječ o izborima koji će se u Srbiji održati 21. juna, Đorđević je naglasio da je predizborna kampanja prilagođena situaciji u kojoj se cijeli svijet nalazi zbog pandemije virusa korona.

"Uslovi održavanja izbora biće prilagođeni zdravstvenim i svim drugim uslovima koji su neophodni da bi se oni sproveli na društveno prihvatljiv i način koji će štititi prije svega zdravstveno stanje svih birača. Biće primjenjene sve zaštitne mjere na biračkim mjestima",  precizirao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije