BiH

Dodik: Ako Tegeltija ne bude imenovan, sjednica će biti farsa

Dodik: Ako Tegeltija ne bude imenovan, sjednica će biti farsa
Foto: Arhiva | Dodik: Ako Tegeltija ne bude imenovan, sjedica će biti farsa

STRIČIĆI - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da predstojeća sjednica Predsjedništva BiH, ako ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, više neće biti saga, nego farsa.

Dodik je rekao novinarima u Stričićima da on ne pravi nikakvu sagu.

On je naveo da je nova sjednica Predsjedništva BiH zakazana zato što su prethodno, u skladu sa zakonom, izvršene provjere u Agenciji za istrage i zaštitu BiH i Centralnoj izbornoj komisiji u vezi sa Tegeltijom, gdje je rečeno da nema nikakvih smetnji da bude kandidovan za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Dodik je potvrdio da će prisustvovati sjednici Predsjedništva BiH, ali da ništa drugo ne može da kaže.

Na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za utorak, 27. avgust, zakazana je vanredna sjednica ove institucije sa jednom tačkom dnevnog reda - imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Centralna izborna komisija BiH je, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara, utvrdila da Tegeltija ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom.

Agencija za istrage i zaštitu BiH u petak je završila provjeru istinitosti informacija koje je Tegeltija naveo na obrascu izjave CIK-a i izvještaj o tome uputila Predsjedništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije