BiH

Dodik: BiH nema cjelovitog plana za rješavanje problema migranata

Dodik: BiH nema cjelovitog plana za rješavanje problema migranata
Foto: N.N. | Dodik: BiH nema cjelovitog plana za rješavanje problema migranata

BANJALUKA, - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da u BiH nema cjelovitog plana za rješavanje problema migranata i da se u vezi sa tim veoma kasni, navodeći da Savjet ministara u tehničkom mandatu Predsjedništvu BiH nije dostavio nijedan prijedlog koji bi mogao biti održiv.

"Prije je bio dostavljen prijedlog da na granice BiH budu izvedene Oružane snage, nakon čega sam rekao da to ne može i nije se desilo. Zatim je traženo da policija Federacije BiH bude razmještena na granicu prema Srbiji, a u Republici Srpskoj, što je odbijeno", rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da su tri ili četiri puta vraćeni prijedlozi koje je Predsjedništvu BiH dostavljao Savjet ministara jer nije riječ o cjelovitom programu rješavanja problema migranata.

"Iz Savjeta ministara ne dobijamo nijedan prijedlog koji bi mogao biti održiv. Sada oni (SDA) mogu da govore da li ja odlučujem o ovom pitanju ili ne. Ako ne odlučujem, neka izvedu vojsku na granicu da vidimo kako će to ići", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije