BiH

Dodik: BiH nema visokog predstavnika

Dodik: BiH nema visokog predstavnika
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Dodik: BiH nema visokog predstavnika, Šmit se lažno predstavlja
N.N.

BANJALUKA - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, izjavio je za RTRS da BiH nema visokog predstavnika, te da se Kristijan Šmit lažno predstavlja, zbog čega nije ni prisustvovao današnjem sastanku s njim u Sarajevu.

"Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo 'e sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i Njemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik'", rekao je Dodik u intervjuu za RTRS koji će biti emitovan večeras.

Dodik je izjavio jda će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.

Osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje Srpska sprovodi zajedno sa Srbijom, poput Hidro-elektrane "Buk Bijela", izgradnje auto-puta od Bijeljine do granice na Rači, ali i o izgradnji Aerodroma Trebinje.

Dodik je rekao za RTRS da će prvo biti održan sastanak delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, sa zvaničnicima Srpske, a potom i sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske.

"Prvo imamo sastanak u Vili `Mir` u 12.00 časova. Sastanak rukovodstva na nivou srpskog člana Predsjedništva, predsjednika Republike Srpske, Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, te ministara koji su zaduženi za određene oblasti, a poslije i sastanak sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske i vlasti i opozicije", rekao je Dodik.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije