BiH

Dodik: Državljanstva mudžahedinima dodatna diskreditacija Džaferovića

Dodik: Državljanstva mudžahedinima dodatna diskreditacija Džaferovića
Foto: N.N. | Dodik: Državljanstva mudžahedinima dodatna diskreditacija Džaferovića

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su dokumenti koji dokazuju da je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović potpisivao prijem u državljanstvo BiH pojedinim pripadnicima odreda "El muhadžedin" samo elementi koji Džaferovića dodatno diskredituju.

Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH, rekao je novinarima u Banjaluci da je u Predsjedništvu BiH, ali da su njegovi i Džaferovićevi odnosi opterećeni situacijom u vezi sa njegovom ratnom prošlošću i činjenicom da nikada nisu rasvijetljene te okolnosti.

On je naveo da SNSD u prošlom gotovo čitavom mandatu nije učestvovao u radu parlamenta BiH kada je njime rukovodio Džaferović, zbog njegove ratne prošlosti.

"Džaferović, kao ratni načelnik Službi bezbjednosti Zenice 23. avgusta 1994. godine bio je svjedok kada su mudžahedini likvidirali Srbe odsijecajući im glave, a da nije preduzeo nijednu radnju da se to spriječi i da se krivci privedu pravdi", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da su ti vojnici bili zarobljeni i da se na njih odnosila Međunarodna konvencija koja štiti zarobljenike, ali da odgovorni ljudi nisu učinili ništa da ih zaštite.

"To je bilo dovoljno za SNSD da u prethodnom vremenu u parlamentu BiH preduzme te svoje radnje i aktivnosti", naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije