BiH

Dodik, Duraković i Pranjić položili zakletvu, opozicija napustila salu (FOTO)

Dodik, Duraković i Pranjić položili zakletvu, opozicija napustila salu (FOTO)
Foto: Dražan Pozderović | Dodik, Duraković i Pranjić položili zakletvu, opozicija napustila salu

​BANJALUKA - Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik Republike Srpske položio je zakletvu u Narodnoj skupštini RS čime je i zvanično stupio na dužnost.

Isto su učinili i Ćamil Duraković i Davor Pranjić, potpredsjednici Republike Srpske, a treba istaći da ovom svečanom činu nisu prisustvovali poslanici opozicije.

Dodik je izrazio nadu potpredsjednicima i ostalim prisutnim da će uspješno sarađivati.

"Treći put u svom životu stojim pred vama kao predsjednik Republike Srpske. Mnogi su tu bili prije mene, pa mogu da osjetim ponos ljudi koji su ovo radili prije mene. Republika Srpska je nama najvažnija, posebno za sve ljude koji su živeli ovdje. Uvijek smo sarađivali sa svima, zato i koristim ovaj dan da pozovem sve da sa nama budu partneri, a da ne očekuju podanike jer to neće dobiti", rekao je Dodik u obraćanju poslanicima i javnosti.

On je dodao da osjeća ponos jer je većina izabrala njega između 30 kandidata za predsjednika

"Želim da kažem da u vremenu koje dolazi, moja saradnja sa potpredsjednicima i vama će biti u pravcu da priđemo svakom građaninu i pojedincu i mislim da imamo ambijent da to učinimo. Velike političke teme ćemo definisati kroz člana Predsjedništva BiH, predsjednika Republike Srpske i Narodnu skupštinu", rekao je Dodik..

Ustav BiH, kako je rekao Dodik, je za nas dovoljan okvir da kroz njega radimo i fukcionišemo.

"Politički revanšizam nije opcija. I još kažem, ako neko želi da prihvati lažnog visokog predstavnika reagovaćemo", naveo je Dodik u obraćanju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije