BiH

Dodik: Kako nije državni udar kada se vode predmeti protiv Srba

Dodik: Kako nije državni udar kada se vode predmeti protiv Srba
Foto: N.N. | Dodik: Kako nije državni udar kada se vode predmeti protiv Srba

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je u izjavi za Srnu da pravosudne institucije treba pustiti da rade svoj posao, pa tako i kada je riječ u vezi sa slučajem "respiratori" u Federaciji BiH, kako bi što prije završile tu priču.

Na pitanje Srne da prokomentariše stav SDA da je zadržavanje premijera Federacije BiH (FBiH) Fadila Novalića u prostorijama Sipe dokaz da je "Tužilaštvo zaduženo samo za progon Bošnjaka i da je na sceni pokušaj državnog udara", Dodik je rekao da je sipmtomatično da kada Tužilaštvo BiH otvori neki predmet protiv Bošnjaka tada je, kako kažu, na sceni državni udar i progon Bošnjaka.

"Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba, pa na kraju krajeva i protiv mene su bili namješteni razni sudski procesi bez bilo kakvih dokaza? Kako tada niko od bošnjačkih političara nije rekao da je na sceni državni udar? Pa i političari iz reda hrvatskog naroda bilo su predmet raznih sudskih postupaka i svi su ćutali, tada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužilaštvo", naveo je Dodik.

On je upitao šta je sa odlukama Ustavnog suda BiH i pokušajima otimanja imovine Republike Srpske mimo svih zakona i ono što je najvažnije mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma, da li je tu riječ o progonu Srba i svega što je srpsko?

"Izgleda da političkom Sarajevu pravosudne institucije ne valjaju samo kada su oni predmet istih, a kada se njima udara na Republiku Srpsku i ispunjavaju želje sarajevske čaršije onda je sve potaman", konstatovao je srpski član Predsjedništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije