BiH

Dodik: Kandidatura Nebojše Šešlije za načelnika dobra opcija za pobjedu

Dodik: Kandidatura Nebojše Šešlije za načelnika dobra opcija za pobjedu
Foto: Srna | Dodik: Kandidatura Nebojše Šešlije za načelnika dobra opcija za pobjedu
Srna

ISTOČNA ILIDŽA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da opština Istočna Ilidža zaslužuje da ima pravo vođstvo, da korespondira sa republičkim i gradskim organima vlasti i da pokuša učiniti sve da riješi važne infrastrukturne probleme kako bi obezbijedila što bolje uslove za sve stanovnike ove lokalne zajednice.

Dodik je, pozdravljajući večeras potpisani koalicioni sporazum sedam političkih stranaka koje će djelovati zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Istočnoj Ilidži, rekao da je kandidatura Nebojše Šešlije iz SNSD-a za načelnika dobra opcija za pobjedu u ovoj opštini.

"Očigledno da je koalicija respektabilna da obezbijedi podršku za pobjedu i vjerujem da će tako biti. Mislim da je Šešlija najbolji od ovih koji se nude", rekao je Dodik i poželio uspjeh i kandidatu i koalicionim partnerima u podršci zajedničkom kandidatu SNSD-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a, Demosa, NDP-a, Socijalističke partije i Socijalističke partije Srpske.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je uvjeren da će pobjeda biti nedvosmislena i da se mora slijediti koalicija na republičkom i na nivou BiH.

"Biser koji nedostaje je Sarajevsko-romanijska regija", naglasio je Stevandić i dodao da se moraju slijediti tri cilja i da uspjeh neće izostati.

On je poručio da je prvi cilj da se slijedi i čuva linija nacionalne politike da se sačuva ili proširi dostignuti nivo samostalnosti Republike Srpske, drugi cilj je da ne štrči Istočna Ilidža u Sarajevsko-romanijskoj regiji kao opština, da se ne opire ili ratuje protiv Republike Srpske, nego da bude zajedno sa svima ostalima u razvoju koji je počeo u ovoj regiji, da dostigne i prestigne druge opštine, a treći razlog je ljudski kvalitet koji Šešlija ima, zbog čega su odlučili da ga podrže.

Lider DNS-a Nenad Nešić kaže da vjeruje u stoprocentnu pobjedu u šest opština u Istočnom Sarajevu i da će zajednički kandidat imati stoodstotnu podršku stranke na čijem je čelu i za Istočnu Ilidžu i za Republiku Srpsku.

"Pobjeda je jedini mogući rezultat", istakao je Nešić.

Nebojša Šešlija, kandidat za načelnika sedam političkih stranaka koje su potpisale koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju na području Istočne Ilidže, zahvalio je predsjedniku stranke i koalicionim partnerima na privilegiji i podršci da bude zajednički kandidat i rekao da u naredne četiri godine treba da se izgradi ova opština.

"Svjesni smo činjenice da posljednjih 25 godina ova opština stagnira, da se ne razvija u željenom pravcu i krajnje je vrijeme da neophodne promjene donesu poboljšanje životnog standarda svih stanovnika Istočne Ilidže", poručio je Šešlija.

Potpisivanju koalicionog sporazuma prisustvovali su visoki zvaničnici SNSD-a Radovan Višković, Zora Vidović, Staša Košarac i drugi predstavnici u zajedničkim institucijama i lokalnim zajednicama.  

Vujičić: Očekujemo ubjedljivu pobjedu Šešlije za načelnika opštine

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža Miroslav Vujičić izjavio je da ta stranka zajedno sa koalicionim partnerima očekuje ubjedljivu pobjedu njihovog kandidata Nebojše Šešlije za načelnika ove opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Vujičić je istakao da koalicioni kapacitet svih partija /DNS, Ujedinjena Srpska, SP, Socijalistička partija Srpske, NDP, Demos/ okupljenih oko Nebojše Šešlije jeste više od 6.500 glasova.

"Izašli smo sa jasnom vizijom i programom razvoja Istočne Ilidže i sa čovjekom koji ima kapacitet i snagu da iznese pobjedu u Istočnoj Ilidži i što je najvažnije, u četvorogodišnjem mandatnom periodu da napravi značajne promjene u ovoj lokalnoj zajednici", rekao je Vujičić.

On je napomenuo da je cilj da Istočna Ilidža postane lider u Istočnom Sarajevu, a ne da kao sada bude na začelju, kada su u pitanju opštine iz sastava tog grada.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Istočna Ilidža Biljana Ristić istakla je da su prepoznali priču da sa ovom koalicijom mogu da naprave prosperitetniju i bolju budućnost za mlade na području ove opštine, dodajući da ne želi da njena djeca idu sa prostora ove opštine, a Nebojša Šešlija je dobar kandidat i članovi DNS-a će mu pružiti podršku.

Predsjednik Opštinskog odbora Demosa Istočna Ilidža Darko Ljuboje istakao je da zajednički kandidat za načelnika ima njihovu podršku, dodajući da je došlo vrijeme za promjene i da se u saradnji sa institucijama Vlade Republike Srpske napravi bolji ambijent za sve građane te opštine.

"Kandidat je kvalitetan, već dugo je u političkom životu i ima dosta radnog iskustva, tako da se nadamo pobjedi i boljim danima za opštinu Istočna Ilidža", istakao je LJuboje.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Istočna Ilidža Zoran Trapara napomenuo je da Šešlija kao direktor Bolnice "Srbija" uspješno vodi ovu zdravstvenu ustanovu, i koji će u budućnosti imati viziju da od ove lokalne zajednice napravi jednu od najrazvijenijih opština na ovoj regiji.

Danko Vasiljević je istakao da će Opštinski odbor Socijalističke partije Srpske Istočna Ilidža, njegovi članovi i simpatizeri u velikom broju podržati Šešliju, jer su svjesni da je on pravo rješenje za opštinu Istočna Ilidža, jer ima dovljono ljudskih i profesionalnih kapaciteta da uspješno vodi ovu lokalnu zajednicu sljedeće četiri godine na dobrobit svih građana.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Slobodan Pajić smatra da je potpisivanje koalicionog sporazuma samo nastavak dobre saradnje sa SNSD-om, a Nebojša Šešlija je najbolji izbor SNSD-a u ovoj opštini za načelnika.

"Mi socijalisti i Petar Đokić podržavamo izbor SNSD-a i mislim da ćemo još dugo godina trajati u koaliciji i riješavati zajedničke probleme", istakao je Pajić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije