BiH

Dodik: Karadžić je u pravu, Srebrenica se mora rasvijetliti

Dodik: Karadžić je u pravu, Srebrenica se mora rasvijetliti
Dodik: Karadžić je u pravu, Srebrenica se mora rasvijetliti

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je saglasan sa stavom prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića "da je za Srebrenicu kriv izdajnik srpskog naroda, koji je najviše oštetio srpske interese", te ponovio da bi bilo najbolje da se formira međunarodna komisija koja bi utvrdila istinu o dešavanjima u Srebrenici.

"Slažem se da bi naša pozicija bila mnogo bolja da nije bilo Srebrenice, koju su mnogi koristili kao izgovor da krše međunarodno pravo. Ima dosta neistina i podmetanja u vezi sa Srebrenicom i najbolje bi bilo da se napravi međunarodna komisija, koja će tačno utvrditi ko je bio vojna, a ko civilna žrtva, i ja bih takav izveštaj prvi podržao", rekao je Dodik za beogradski "Alo".

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je za "Nedeljnik" da je pitanje Srebrenice najteže pitanje koje je dio procesa koji se protiv njega vodi u Haškom tribunalu.

"Ko god da je to uradio, bio je izdajnik srpskog naroda i najviše je oštetio srpske interese. To se nikada nije desilo u našoj istoriji i nije se smjelo dogoditi ni sada... Za nas je to bilo potpuno neočekivano i nevjerovatno", istakao je Karadžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije