BiH

Dodik: Komšić je Makronu iznio lični stav

Dodik: Komšić je Makronu iznio lični stav
Foto: Arhiva | Dodik: Komšić je Makronu iznio liči stav

DRVAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić iznio privatni stav u razgovoru sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom kojem je rekao da nije tačna izjava francuskog lidera da je BiH tempirana bomba zbog prijetnji od povratnika sa sirijskog ratišta.

"To nije stav Predsjedništva. Ono što utvrde tri člana Predsjedništva je stav BiH. To što priča Željko Komšić njegov je lični stav", rekao je Dodik novinarima u Drvaru.


Povezana vijest:

Komšić Makronu: Vaša izjava nije tačna, uznemirili ste građane BiH 


On je podsjetio da Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o bilateralnom sastanku Komšića i Makrona.

"Komšić se nalazi na multilateralnom skupu kojem prisustvuje i Makron i sasvim je prirodno da su imali priliku da se pozdrave i popričaju. Nije u redu da bude osporen stav predsjednika tako moćne države, ali to je Komšićev izbor. Ja to ne bih tako uradio i da sam bio u prilici rekao bih da mu zahvaljujem na tačnim ocjenama o tom pitanju", kaže Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je dodao da ne smatra da je Makron pogriješio u ocjeni, te da i on zna da u BiH nema jedinstva u vezi sa pitanjem radikalnih islamista.

"Obični ljudi u BiH strepe od toga. Danas imamo vijest da se u BiH vraća više od 200 ljudi. BiH ne može da zbrine takvih 10 lokalnih ljudi, a kamoli one koji dolaze sa strane jer nema nikakvog plana. Ne bih volio da se praktično pokaže da je Makron bio u pravu i učinićemo sve da zaštitimo naše građane", poručio je Dodik.

"ANP opasan za Srpsku jer je dijeli od Srbije"

Govoreći o godišnjem nacionalnom planu za članstvo u NATO (ANP) Dodik je rekao da je on opasna stvar za Republiku Srpsku jer je dijeli od Srbije, navodeći da to ne želi da vidi.

"Bilo bi dobro da su se ponašali tako da i oni to ne žele, ali ako tako postupe ja im zahvaljujem", rekao je Dodik novinarima u Drvaru, komentarišući izjavu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirka Šarovića da će Nacrt ANP-a biti skinut sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara.

Šarović je rekao da srpski ministri u Savjetu ministara imaju jasan stav i da će glasati protiv toga da se Nacrt ANP-a nađe na dnevnom redu Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije