BiH

Dodik: Makron priznao da je BiH opasnost za EU

Dodik: Makron priznao da je BiH opasnost za EU
Foto: N.N. | Dodik: Makron priznao da je BiH opasnost za EU

BANJALUKA - Francuski predsjednik Emanuel Makron je svojom izjavom o BiH, kao "tempiranoj bombi", priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma, izjavio je danas srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik i istakao da je zahvalan francuskom predsjedniku na tome.

"Zahvalan sam predsjedniku Makronu što je svjetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju ja duže vremena ukazujem, kada je u pitanju BiH, a zbog čega sam trpio kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH. To što je saopštio Makron je odgovoran pristup rješavanju tih problema sa kojima se suočava BiH", rekao je Dodik za Tanjug.

Dodik kaže da je Makron svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma i ratnika džihada koji su regrutovani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku. . , a koji se sada vraćaju u zemlju.

"Zapad je dugo godina ohrabrivao sarajevske hegemonističke i centralističke krugove, a to je dovelo do toga da je BiH postala potpuno disfunkcionalna zajednica uslijed potkopavanja Dejtonskog sporazuma, odnosno dejtonskog uređenja, dok je snagom djelovanja sarajevskih političkih krugova skliznula u potpuni islamistički ekstremizam", naveo je Dodik.

Dodik kaže da nije srećan što je stanje u BiH na naki način politički neodrživo, ali, dodaje, ako vas jedan od vodećih svjetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više ne bi imao šta da doda, već samo da zatraži odgovore od nadležnih u Sarajevu da iznesu istinite podatke o islamskim fundamentalistima, o kojima govori predsjednik Makron i kakva je tu uopšte uloga Sarajeva.

"Nakon samita u Sofiji, kada je saopštio da se Evropska Unija neće više širiti na Zapadni Balkan, Makron je svojom izjavom o BiH sada rekao i jedan od osnovnih razloga za to", poručio je Dodik.

PROČITAJTE JOŠ: Reakcije u regionu na izjavu Makrona o EU, NATO i BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije