BiH

Dodik: Milanović iznosi izjave sa kojima čovjek teško može da se složi

Dodik: Milanović iznosi izjave sa kojima čovjek teško može da se složi
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Dodik: Milanović iznosi izjave sa kojima čovjek teško može da se složi

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je danas važno i nepobitna činjenica to da Srbi imaju dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju, a Hrvati su u jednoj državi.

"To je nešto što ne možete osporiti, to je činjenica", rekao je Dodik sinoć za TV "Hepi".

On je naveo da ima nejasnih situacija i teških izjava, kao i da /hrvatski predsjednik/ Zoran Milanović iznosi izjave sa kojima čovjek teško može da se složi.

"Moje, kao vođe, lidera nije da stalno da tražim razlike nego da pokušam nešto da napravim korisno za našu zajednicu", dodao je Dodik.

On je ukazao da je veoma neugodno na granici imati zemlju koja je u EU i NATO, dok Republika Srpska nije međunarodno priznata.

"Tako da nas je odnos, koji je prirodna odbrana prava za identitet u BiH, doveo do toga da smo mi amortizovali pritiske Hrvatske na Republiku Srpsku u EU i NATO integracijama", dodao je Dodik.

On je podsjetio na svoju raniju izjavu da Hrvati treba da imaju treći entitet i da se bore za svoj status.

Dodik je istakao da majorizacija koju Bošnjaci žele u BiH u političkom smislu ide za tim da eliminiše identitet, da nestanu Hrvati, a sljedeći smo mi i da ta stara ideja Alije Izetbegovića u "Islamskoj deklaraciji" ovlada BiH.

Govoreći o Srbiji, Dodik je istakao da je zahvalan Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za izgradnju mosta na Rači kod Bijeljine, te napomenuo kako je Republika Srpska, kao jedna mala zemlja, izgradila 100 kilometara auto-puta. On je rekao da turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan ima neke racionalne pristupe za tekuća pitanja u BiH i da je prilikom posljednj

posjete Sarajevu govorio ono što je približno njegovom stavu, za razliku od bošnjačkih, a to je da domaći lideri u BiH treba da postignu dogovor i da ne čekaju da im se nešto nametne sa Zapada.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije