BiH

Dodik: Milion evra za opštine u FBiH sa većinski srpskim stanovništvom

Dodik: Milion evra za opštine u FBiH sa većinski srpskim stanovništvom
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Milon evra za opštine u FBiH sa većinski Srpskim stanovništvom

BANJALUKA - Projekti koji će biti finansirani s 11 miliona KM, sredstvima koje je Vlada Srbije prebacila na račun Vlade RS za pomoć lokalnim zajednicama, moraće biti završeni u cijelosti, a ukoliko za neki kandidovani projekat bude nedostajalo novca opština će ga morati pronaći iz drugih izvora.

Ovo je dogovoreno na danas održanom sastanku Milorada Dodika, predsjednika RS, i Željke Cvijanović, premijerke RS, s gradonačelnicima i načelnicima koji će učestvovati u projektu koji finansira srpska vlada.

"Neće se kretati u projekte dok se ne obezbijede sredstva jer ne želimo da taj novac upotrijebimo u neke nezavršene objekte ili slično", rekao je Dodik.

Na sastanku su gradonačelnici i načelnici upoznati s procedurama koje su neophodne kako bi se povukao taj novac, a kako je istaknuto kroz projekte će se graditi lokalni putevi, obnavljati škole, vrtići, mostovi, sportske dvorane i rekonstruisati trgovi.

"One opštine i gradovi koji već imaju projekte treba da potpišu sporazume i krenu u tendersku proceduru. Ovaj sastanak umnogome nam je pomogao da omogućimo planiranje sredstava koja nam nedostaju. Taj novac ćemo planirati u novoj budžetskoj godini", rekao je Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza opština i gradova RS i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Dio sredstava od oko milion evra pripašće i opštinama u FBiH, tačnije Drvaru, Glamoču, Grahovu i Bosanskom Petrovcu, gdje živi većinski srpsko stanovništvo.

"Taj novac će biti najbolje iskorišten. Ova pomoć je dugo očekivana i biće od velike koristi našim lokalnim zajednicama", reakao je Goran Broćeta, načelnik Drvara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije