BiH

Dodik: Ministarstvo služi Turkovićevoj kao paravan za obavljanje sumnjivih radnji

Dodik: Ministarstvo služi Turkovićevoj kao paravan za obavljanje sumnjivih radnji
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Dodik: Ministarstvo služi Turkovićevoj kao paravan za obavljanje sumnjivih radnji

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković i SDA MIP služi kao paravan za obavljanje sumnjivih radnji koje narušavaju bezbjednost u BiH.

"Svi ovdje znaju ko je Turkovićeva i s kim mi danas moramo da radimo u BiH. Zbog nje niko ne priča o evropskom putu BiH, svi danas pričaju o Pakistancima koji ulaze kako hoće i nestaju u BiH, a da relevantne službe nemaju nikakvih podataka o tome", naveo je Dodik na "Twitteru".

On je podsjetio i na reagovanje Ambasade Irana.

"Da li je politika Turkovićeve da Iran odlučuje ko je i kako kvalifikovan da komentariše sudbinu BiH ili je tokom svoje posjete dogovorila podršku za stvaranje nove islamske republike BiH", rekao je Dodik.

Ambasada Irana u Sarajevu podržala je demarš ministra inistranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković zbog izraelskih stavova o reformi izbornog zakonodavstva u BiH.

Ambasada Irana objavila je na "Twitteru" da "cionistički režim aparthejda nije kvalifikovan da komentariše političku sudbinu BiH", nakon čega je izraelski ambasador u Zagrebu Ilan Mor oštro reagovao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije